BosArt

Vind ons binnenkort op www.bosart.be 

Kunstzinnige kampeervakanties voor jong en oud!

IMG_1485

BosArt?

Impressie van het BosArtse leven: beeldende kunst, musiceren, bosspelen, pijl en bogen maken, kubb toernooi, samen eten, drinken en spelen, experimenteren, ontmoeten, toneel spelen, kampvuur maken, ….

In 2018 zijn er voor het eerst twee BosArt momenten: de zomerweek en het pinksterweekend. Ze zijn ietwat verschillend qua opzet en ook lokatie en prijzen zijn anders. 

DSC_0130

Wat?

’s Morgens rol je uit je tentje, zo het bos in, en ga je na het ontbijt aan de slag met verschillende kunstvormen. Het maakt niet uit of artistiek bezig zijn helemaal nieuw voor je is of dat je volleerd kunstenaar bent. Zin om creativiteit in jezelf boven te halen is voldoende! We werken met allerlei expressie-vormen, zoals drama, muziek en beeldende kunst.

Tijdens BosArtje Pinksterweekend focussen we ons op één kunstdiscipline. In 2018 is dat muziek. Er zijn muziekworkshops in de ochtend, in de namiddag is er tijd voor ontspanning, het bos in gaan, spel, jamsessies, ….

Tijdens BosArt zomerweek is er elke dag een programma voor kinderen en volwassenen: van creatieve activiteiten tot bosspel, sommige in (leeftijds)groepen, andere gezamenlijk.

De maaltijden worden volledig verzorgd door onze fantastische kookploeg. Met alle deelnemers samen zorgen we ervoor dat de kampplaats schoon blijft en de afwas gedaan wordt. ’s Avonds scharen we ons behaaglijk rond het kampvuur.

DSC_0498

Voor wie?

Voor iedereen die zin heeft in een kampeervakantie in het bos, gezellig samenzijn en kunstzinnige activiteiten.

BosArt zomerweek is een kamp voor alle leeftijden, waarin kinderen met hun eigen (groot)ouders komen, maar ook mensen alleen of koppels zonder kinderen zich kunnen aansluiten.

Activiteiten zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar.  Buiten de workshops en voor kinderen jonger dan 4 jaar is er geen opvang voorzien. Hou er rekening mee dat je als ouder van jonge kinderen misschien zelf minder workshops kunt meedoen.

Bij BosArtje pinksterweekend is iedereen vanaf 8 jaar welkom (kinderen wederom onder begeleiding van een volwassene).

DSC_0098

Waar en wanneer?

BosArt Zomerweek:

Van 11-18 augustus 2018 op het prachtige bosrijke terrein van de drieboomkensberg te Westmalle (B).dsc_8151
Naast het kampeerterrein hebben we ook de beschikking over een gebouw met keuken en sanitaire voorzieningen. Voor mensen die echt niet willen kamperen maar toch mee willen is er beperkte mogelijkheid om in een slaapzaal te overnachten. Informeer naar de mogelijkheden.

BosArt-je Pinksterweekend:

Van 18-21 mei 2018 in de Wiekslag in Zelem. Ook dat is een mooi terrein in de natuur, omgeven door bossen. Er is mogelijkheid om te kamperen met eigen tent of om een plekje in de ouderwetse slaapzaal te kiezen (dat hoef je niet op voorhand te beslissen).

Prijzen:

In de prijs zijn inbegrepen: overnachtingen (in eigen tent), alle maaltijden, koffie/thee/limonade, de workshops en materiaal. Je schrijft je in voor de hele week (of met pinksteren het hele weekend), we kunnen helaas geen korting geven voor wie een dagje later komt of eerder vertrekt.

Dit zijn de prijzen voor 2018. De prijzen voor 2019 binnenkort online.

Zomerweek Pinksterweekend
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar € 250,00 € 125,00
Kinderen vanaf 3 jaar tot 11 jaar € 190,00 € 80,00
Vanaf tweede kind (3-11 jaar) in een gezin € 125,00 € 80,00
Kinderen van 0-2 jaar gratis nvt

Vragen, inschrijven?

Mail naar: bosartbos@gmail.com

Like op facebook: www.facebook.com/bosartbos

IMG_1599

BosArt volgens deelnemers van de afgelopen jaren:

  • “Creatieve verbondenheid”
  • “Fijn spelen met vriendinnetjes”
  • “Fijn en inspiratievol.  Maar ook verbondenheid en jezelf mogen zijn, niets moeten maar vanalles mogen en ontdekken.”
  • “Lieve mensen en leuke kinderen: nieuwe vrienden”
  • “De hele dag bos en buiten spelen”
  • “Muziek”
  • “Vuur en warmte”

DSC_0329

Een korte geschiedenis: 

De zussen Neeltje en Katrien Bos zetten in 2005 een eerste creatief zomerkamp op. Vanuit de zin om samen met hun kind(eren), met elkaar en anderen een toffe kampeerweek te creëren. Als kind gingen ze zelf met hun ouders naar kampen waar vooral muziek en (folk)dans centraal stonden. Geïnspireerd door de fijne herinneringen daaraan gingen zij op zoek naar de formule die hen het beste past. Daarbij staan centraal: creatief/kunstzinnig bezig zijn in verschillende disciplines, kamperen in de natuur, een gastvrije sfeer creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen en waarin verbinding kan ontstaan (met elkaar, met de omgeving, met je eigen creativiteit, …).

Doordat Neeltje in Nederland en Katrien in Belgie woont, is BosArt elk jaar weer een aangename mix van Nederlanders en Vlamingen.

 Wegens succes is BosArt intussen toe aan de negende editie! Er waren kampen in 2005 (Ulestraten, Nl), 2006 (Sint-Joris-Weert, B), 2009 (Herentals, B), 2013, 2014, 2015 (Westamalle, B) en 2016 (Kasterlee, B) en in 2017 en 2018 weer in Westmalle.

In 2017 groeide BosArt uit de kinderschoenen en organiseerde het zich in een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). Zo hoopt BosArt nog vele jaren een mooie kunstzinnige plek voor jong en oud te kunnen bieden.

bos-art2016-472